Search

VI STÅR FÖR SVENSK KVALITET

I närmare 100 år har vi på August Lundh levererat hushållsprodukter för krävande miljöer. Idag tillhandahåller vi ett stort sortiment av plastprodukter till storkök och catering och vi levererar till grossister inom HORECA och offentlig sektor i Sverige, Europa och hela världen.
Gemensamt för alla våra produkter är att de är mycket hållbara, lättskötta och tillverkade i livsmedelsgodkända och återvinningsbara material.

Vår vision är att vara marknadsledande inom vårt fält och vi uppnår och överträffar våra kunders krav genom att ständigt utveckla vår verksamhet när det gäller kvalitet och leveranssäkerhet. Vi är det miljövänliga valet för den medvetne kunden som söker designade, svensktillverkade kvalitetsprodukter för storkök och catering.

Sedan 2001 ingår vi i en företagsgrupp tillsammans med Mälarplast och PolymerDon som tillverkar samtliga produkter som säljs under varumärkena Malko, Malko Progress och Travel Catering by August Lundh. Verksamheten bedrivs i fabriken i Vilsta industriområde i Eskilstuna vilket innebär korta ledtider gällande produktion och leverans. Produktionen är såväl kvalitets- som miljöcertifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord i vår verksamhet.
VÅR HISTORIA

VÅR HISTORIA

1921 registrerades Aug. Lundhs Metallmanufaktur AB i Kungligt Kommerskollegium av August Lundh som även drev företaget. Efter hans död övertog sonen Tore Lundh verksamheten tillsammans med sin hustru Margareta Lundh.

Evert Lundkvist, Folke Pettersson, Stig Johansson & Tore Norén köper företaget av Margareta 1947. 1990 säljs företaget till Proderma och Lars Elis Karlsson. Vid Lars Elis pension 1995 tar sonen Peter Karlsson över hans del i företaget.

Sedan 2001 ingår vi i en företagsgrupp tillsammans med Mälarplast och PolymerDon. Verksamheten bedrivs i fabriken i Vilsta Industriområde i Eskilstuna. 2007 förvärvades Malko, vars tallrikar med det karaktäristiska granitmönstret är en vanlig syn på många skolmatsalsbord runt om i Sverige och det var starten på en omvandling av August Lundh.

2009 tillverkades den sista av över 500 000 visselpannor och sedan dess fokuserar August Lundh helhjärtat på att förse Sveriges storkök med högkvalitativa slitstarka plastserviser.

I början av 2010 tecknade flygbolaget SAS ett flerårigt avtal med vårt systerföretag Mälarplast avseende tillverkning av kabinserveringsutrustning i plast.

Bland produkterna finns specialanpassade lådor, brickor samt en mångfaldigt prisbelönad serveringskanna. Samtidigt beslutades att August Lundh skulle ansvara för försäljningen av produktsortimentet till andra kunder inom flyg- och cateringsektorn under varumärket Travel Catering by August Lundh.