Search

Materialmärkning

 
August Lundhs produkter tillverkas av livsmedelsgodkända och miljövänliga termoplaster. De är uppmärkta med återvinningstriangeln som talar om att produkten är återvinningsbar, samt glas/gaffelsymbolen som visar att produkten är livsmedelsgodkänd.

                   

Siffran i triangeln anger vanligtvis huvudplasten i produkten. Många av våra produkter tillverkas i bisfenolfria PET-plaster, exempelvis Tritan®, ECOZEN® och polyamider (PA). Dessa plaster ingår i 07 vilket är en samlingsgrupp för diverseplaster. Till 07 hör därmed många olika plaster, bland annat plasten Polykarbonat som innehåller Bisfenol A.


* Övriga plaster, exempelvis PET, Melamin och
Polykarbonat
I vissa fall tillverkar vi samma produkt i olika material, eller så kan siffran saknas i återvinningssymbolen. Då använder vi oss av en materialklocka som visar vilket material produkten är tillverkat av. Materialklockan är oftast placerad på undersidan av våra produkter.

Hur vet jag att produkten är säker?

Det har florerat mycket information om samlingsgrupp 07 de senaste åren och felaktig information som att 07 innebär ”blandad plast” eller ”farlig plast” har nått ut till konsumenter. Triangeln visar enbart att produkten är återvinningsbar samt till vilken grupp plasten hör. Symbolen är därmed inte ett intyg på vilket material produkten tillverkats av. Er leverantör av plastserviser bör ha dokument som intygar vad plasten innehåller.

Vi strävar efter att samtliga produkter i vårt sortiment ska ha ovan nämnda symboler och uppdaterar kontinuerligt våra verktyg. Ni kan också kontakta oss för att få tillgång till materialcertifikat eller intyg över specifika produkter.