Materialmärkning

August Lundhs produkter är tillverkade i livsmedelsgodkänd och miljövänlig termoplast. De är därför märkta med återvinningstriangeln som talar om att produkten är återvinningsbar, samt glas/gaffelsymbolen som visar att produkten är livsmedelsgodkänd.

Återvinningssymbol 00     Återvinningssymbol PP     Återvinningssymbol Polystyren     Återvinningssymbol Övrig plast     Glas gaffel symbol

Siffran i triangeln anger vanligtvis huvudplasten i produkten. Många av våra produkter tillverkas i bisfenolfria PET-plaster, exempelvis Tritan®, ECOZEN® och polyamider (PA). Dessa plaster ingår i 07 vilket är en samlingsgrupp för diverseplaster. Till 07 hör därmed många olika plaster, bland annat plasten Polykarbonat som innehåller Bisfenol A.

Plasttyper
* Övriga plaster, exempelvis PET, Melamin och
Polykarbonat
I vissa fall tillverkar vi samma produkt i olika material, eller så kan siffran saknas i återvinningssymbolen. Då använder vi oss av en materialklocka som visar vilket material produkten är tillverkat av. Materialklockan är oftast placerad på undersidan av våra produkter.

Hur vet jag att produkten är säker?

Det har florerat mycket information om samlingsgrupp 07 de senaste åren och felaktig information som att 07 innebär ”blandad plast” eller ”farlig plast” har nått ut till konsumenter. Triangeln visar enbart att produkten är återvinningsbar samt till vilken grupp plasten hör. Symbolen är därmed inte ett intyg på vilket material produkten tillverkats av. Er leverantör av plastserviser bör ha dokument som intygar vad plasten innehåller.

Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om vår och vår produktion. Här kan ni ladda ner våra materialintyg och certifikat.